Kaymakamlık Sınavı Soru Çözme grubu kurulmuştur.

Kaymakamlık Sınavı için sürekli olarak Soru-Çözme grubu kurulmuştur. Birbirinden zorlu sorular paylaşılacaktır. Üyelik ücretsizdir. Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.
Facebook grubuna buradan katılabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/663193080475675/?fref=ts

adsense

10 Haziran 2012 Pazar

KPSSP45 ve Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcılığı



KPSSP45 Nedir?
KPSSP45, lisans mezunlarına yönelik olarak uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı - A (KPSS - A) neticesinde oluşturulan puan türlerinden biridir.
KPSSP45 Nasıl Hesaplanır?
KPSSP45 puanı hesaplanırken değerlenidirilen testler ve bu testlerin yüzdelik katsayısı şu şekildedir;
Genel Yetenek: 0.15
Genel Kültür: 0.10
Hukuk: 0.25
İktisat: 0.10
Maliye: 0.10
Muhasebe: 0.10
Kamu Yönetimi: 0.20
KPSSP45 Puanının Hesaplanması İçin KPPS'de Hangi Oturumlara Girilmelidir
KPSSP45 puanının hesaplanması için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin olduğu, Cumartesi sabah oturumuna; Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe testlerinin olduğu Pazar sabah oturumuna ve Kamu Yönetimi testinin yer aldığı Pazar öğleden sonra oturumuna girilmesi gerekmektedir.
KPSSP45 Puan Türü İçin İngilizce Sınavına Girmek Gerekir mi?
Hayır, Cumartesi sabah oturumunda yer alan Yabancı Dil testinin KPSSP45 puanına bir etkisi yoktur. Dolayısıyla yalnızca KPSSP45 puanınızı yüksek tutmak istiyorsanız İngilizce testini dikkate almanıza gerek yoktur.
KPSSP45 Puan Türü ile Memur Alımı Yapan Kuruluş Hangisidir?
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü için Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı alımında bu puan türü dikkate alınır.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlıdır. Konut, iş yeri, arsa gibi tüm taşınmaz varlıklara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi ile korumak ve değişiklikleri takip ederek bu bilgileri yenilemekle yükümlüdür.
Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı Sınavında Sorumlu Olunan Konular
Bu kadro için mülakat sonucunu dikkate alarak alım yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, öncelikli olarak KPSSP45 puan türünden 75 puan almayı şart koşmuştur.
KPSSP45 puanının etkileyen testlerin kapsamında yer alan konular ise şunlardır;
Genel Kültür: 60 Soru
Genel Yetenek: 60 Soru
Hukuk: Anayasa Hukuku (4), İdere Hukuku ve İdari Yargı (6), Ceza Hukuku (6), Medeni Hukuk (6), Borçlar Hukuku (6), Ticaret Hukuku (6), İcra ve İflas Hukuku (6)
İktisat: İktisadi Doktrinler Tarihi (2), Mikro İktisat (12), Makro İktisat (12), Para-Banka-Kredi (8), Uluslararası İktisat (2), Kalkınma-Büyüme (2), Türkiye Ekonomisi (2)
Maliye: Maliye Teorisi (4), Kamu Gelirleri (6), Kamu Giderleri (6), Kamu Borçları (6), Bütçe (6), Vergi Hukuku (6), Maliye Politikası (6)
Muhasebe: Genel Muhasebe (28), Mali Tablolar Analizi (6), Ticari Aritmetik (4), İhtisas Muhasebesi (2)
Kamu Yönetimi: Siyaset Bilimi (6), Anayasa (6), Hukuk (4), Yönetim Bilimleri (6), Yönetim Hukuku (6), Kentleşme ve Çevre Sorunları (6), Sosyoloji (2), Türk Siyasal Hayatı (Osmanlı Devleti'nden Günümüze Kadar Yaşanan Olaylar, Yakın Tarih) (4)
KPSSP45 Puan türünden 75 ve üzeri puan alan İktisat, İşletme, Hukuk, Siyasal Bilgiler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun adaylar ile ilgili puan türlerinden yeterli puanı almış olan Harita ve Jeodezi muhendisleri ile Osmanlı Osmanlı paleografyası dersini almış olan Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün uyguladığı mülakat sınavına katılma hakkı kazanırlar. Mülakat sınavının kapsamı ve puanlama sistemi ise şu şekildedir;
Yazılı Sınav;
Mülakat sınavının yazılı kısmı üç farklı alan için de ayrı ayrı hazırlanır. Sınavda % 30 Genel Kültür ve genel yetenek, % 70 ise alan bilgisi dikkate alınır. Bu alanlar şu şekildedir;
1) Tapu bölümüne yerleştirilecek adaylar Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmalıdır.
2)Teknik bölüme yerleştirilecek adaylar Harita, harita kadastro, jeodezi, jeodezi ve fotogrametri mühendisi yetiştiren fakültelerden mezun olmalıdır.
3) Arşiv bölümüne yerleştirilecek olan adaylar ise arşivcilik, kütüphanecilik, bilgi ve belge yönetimi bölümleri ile programında Osmanlı paleografyası derslerine yer verilen tarih ve Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden mezun olmalıdır.
Alan bilgisi konuları şunlardır;
a) Tapu bölümü için mesleki alan bilgisi sınavı kapsamındaki konular:
1) Anayasa hukuku,
2) Medeni hukuk,
3) Borçlar genel hukuku,
4) Ticaret hukukunun şirketler hukuku hükümleri,
5) Ceza hukukunun genel hükümleri,
6) İdari yargılama usulü ve hukuk usulü hükümleri,
7) İdare hukuku,
8) Devletler özel hukuku,
9) İcra ve iflas hukuku,
10) Kamu maliyesi,
11) Mikro ve makro iktisat.
b) Teknik bölüm için mesleki alan bilgisi sınavı kapsamındaki konular:
1) Ölçme bilgisi,
2) Kadastro ve imar bilgisi,
3) Jeodezi,
4) Fotogrametri,
5) Dengeleme,
6) Yüksek matematik,
7) Taşınmaz değerleme,
8) Anayasa hukuku,
9) Medeni hukuk.
c) Arşiv bölümü için mesleki alan bilgisi sınavı kapsamındaki konular:
1) Osmanlıca,
2) Tapu terimleri ve eski ölçü birimleri,
3) Osmanlı toprak düzeni ve Genel Müdürlük tarihçesi,
4) Bilgi, belge yönetimi,
5) Arşiv, resmi yazışma, dosyalama ile ilgili mevzuat,
6) Anayasa hukuku,
7) Medeni hukuk.
Mülakat sınavında başarılı olabilmek için 70 veya üzeri puan almak şarttır. Yalnız bu da yeterli olmayabilir. Çünkü puanlar ne kadar yüksek olursa olsun açılacak kadronun üç katı kadar kişi sözlü mülakata çağırılır. Yazılı mülakatta aynı puana sahip olan adaylardan kendi alanında en yüksek puan almış olanına öncelik verilir.
Bu aşamayı geçen aday sözlü mülakata çağırılır ve sözlü sınavda yarışma ilanında belirtilen konular ile birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün fonksiyonu ile ilgili bilgisi, genel kültür düzeyi, idrak edebilme, değerlendirip muhakeme edebilme, kendisini ifade edebilme gücü ölçülür. Sınav komisyon üyelerinin her biri adaya ayrı ayrı not verir. Bu verilen notların aritmetik ortalaması alınır ve sözlü mülakatın da sonucu belirlenmiş olur.
Mülakat sınavı Ankara'da bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü binasında yapılmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Davet

Kaymakamlık Sınavı için sürekli olarak Soru-Çözme grubu kurulmuştur. Birbirinden zorlu sorular paylaşılacaktır. Üyelik ücretsizdir. Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.
Facebook grubuna buradan katılabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/663193080475675/?fref=ts

Popüler Yazılar