Kaymakamlık Sınavı Soru Çözme grubu kurulmuştur.

Kaymakamlık Sınavı için sürekli olarak Soru-Çözme grubu kurulmuştur. Birbirinden zorlu sorular paylaşılacaktır. Üyelik ücretsizdir. Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.
Facebook grubuna buradan katılabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/663193080475675/?fref=ts

adsense

2 Mayıs 2014 Cuma

Vergi Müfettişliği sınavı hakkında bilgiler.

Vergi Müfettiş Yardımcıları; Maliye Bakanlığı bünyesindeki, Vergi Denetim Kurulu'nda istihdam edilirler. Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavı da Maliye Bakanlığının kurum sınavıdır.

KPSS PUAN TÜRÜ VE BARAJI
Bu sınava katılabilmek için gerekli olan puan türleri KPSSP40, 54 ve 57'dir. En son yapılan Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavında bu puan türlerinden en az 75 ve üzeri olanlar sınava başvuru yapabilmiştir.

SINAV ŞEKLİ
Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilir, yazılı aşamayı geçemeyenler sözlü sınava giremezler. Yazılı sınav tek oturumda Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilir. Sözlü sınav ise kurumun resmi internet sayfasında belirtilen yerlerde tarihlerde Ankara'da gerçekleştirilir.

BAŞVURU ŞARTLARI (Mezuniyet şartı, yaş sınırı?)
Sınava başvuru yapabilmek için Devlet Memurları Kanununun düzenlediği ilgili maddedeki memurluk niteliklerine sahip olmak ayrıca yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir. 
Bu sınava katılabilmek için gerekli mezuniyet şartı ise; Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve Idari Bilimler fakültelerinden veya Endüstri Mühendisligi ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir. Ayrıca yapılacak soruşturma sonucunda Vergi Müfettişliği mesleğinin yerine getirilmesine engel bir durumu bulunmamak gerekmektedir.

SINAVA KAÇ KERE GİRİLEBİLİR?
Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavına en fazla iki kere katılanlar bu sınava katılabilirler.  Yani bu sınava adaylar en fazla üç kere katılabilirler.

YAZILI SINAV KONULARI
Yazılı sınavda konular;
  • Maliye
  • İktisat
  • Hukuk
  • Muhasebe konularından oluşur.

KONU İÇERİĞİ
  • Maliye soruları; Maliye Teorisi, Maliye Politikası,Vergi Teorisi, Türk Vergi Sistemi ve Kamu Maliyesi konularından yönetilmektedir.
  • İktisat soruları; Mikro, Makro İktisat, İktisadi Düşünceler Tarihi, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi, Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar konularından sorulmaktadır.
  • Hukuk soruları ise; Anayasa, İdare, İdari Yargı, Ceza Hukuku, Ceza Muhakemeleri Usulü,Medeni Hukuk,Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku konularından yönetilmektedir.(Hukuk konuları arasında deniz ticareti ve sigorta hukuku konuları adaylara sorulmamaktadır.)
  • Muhasebe konularından ise; Genel Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi ve Mali Tablolar Analizi konularından sorulmaktadır. 
DEĞERLENDİRME

Sınavın değerlendirilmesi ise yazılı ve sözlü sınav notlarının toplamından oluşturulur. Yazılı ve sözlü sınavdan başarılı sayılabilmek için her iki sınavdan da en az 65 puan almak gereklidir.
Başarılar dileriz...

Davet

Kaymakamlık Sınavı için sürekli olarak Soru-Çözme grubu kurulmuştur. Birbirinden zorlu sorular paylaşılacaktır. Üyelik ücretsizdir. Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.
Facebook grubuna buradan katılabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/663193080475675/?fref=ts

Popüler Yazılar